Més de 10.000 estudiants han participat en els projectes educatius de l’EMT durant l’últim curs

0
38

València, dijous 18 de agost de 2022

S’han realitzat més de mil activitats dels programes EMT a l’escola, EMT per a totes i Mou-te amb l’EMT, un 70 % més que abans de la pandèmia

Un total de 10.600 estudiants han participat en les activitats gratuïtes dels projectes educatius de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) durant el curs escolar 2021-2022. A través de diferents accions formatives i rutes amb autobús, l’empresa municipal ha donat a conèixer entre l’alumnat el servici públic que oferix a la ciutat i ha tractat els beneficis socials i mediambientals d’utilitzar el transport públic.

Durant l’últim curs, s’han realitat més de mil activitats dels programes EMT a l’escolaEMT per a totes i Mou-te amb l’EMT, un 70 % més que abans de la pandèmia, i s’han superat així les xifres de participació de qualsevol curs anterior. D’esta forma, han participat 7.400 alumnes d’Infantil i Primària i 1.700 joves de Secundària, Batxillerat i Formació Professional. També hi ha participat 1.500 persones de centres per a persones amb diversitat funcional, ocupacionals i centres de persones majors gràcies al nou projecte inclusiu Per a Totes, que va nàixer l’any passat amb l’objectiu d’atendre les seues necessitats específiques i millorar la seua mobilitat diària per la ciutat.

El període d’inscripcions per participar en estes activitats gratuïtes durant el pròxim curs 2022-2023 encara està obert i tots els centres interessats de València i els seus pobles poden apuntar-se a través del correu projeducatius@emtvalencia.es. Més de 50 centres ja han enviat les seues sol·licituds per participar en les activitats programades.

Una de les novetats previstes per al pròxim curs és una nova ruta en autobús per descobrir la cultura de l’arròs, que inclourà una visita al Museu de l’Arròs per entendre millor, a través de jocs i tallers, el procés de l’arròs des que se sembra fins que se servix en la nostra taula.

“Gran acollida”

El president de l’EMT, Giuseppe Grezzi, ha destacat “la gran acollida de la comunitat educativa cap a estes activitats gratuïtes i adaptades a cada nivell que pretenen explicar d’una manera divertida com els nostres hàbits diaris poden contribuir a cuidar del medi ambient”. “Una de les nostres prioritats és que les noves generacions coneguen el paper que juga la mobilitat sostenible en el futur del nostre planeta, però també la importància de la sostenibilitat en un sentit més ampli, com el valor de la nostra terra o els beneficis d’una alimentació més saludable”.

Per això, l’EMT col·labora amb altres entitats com Mercavalència o l’Associació de veïns i veïnes de Castellar-L’Oliveral per complementar les rutes en autobús amb activitats pràctiques que, per exemple, permeten conèixer de primera mà la feina dels llauradors i llauradores i la importància de consumir productes de proximitat i de temporada. També incorpora tallers impartits per personal especialitzat de l’Observatori del Canvi Climàtic per conscienciar i sensibilitzar a les noves generacions sobre el canvi climàtic.

DEIXAR RESPOSTA