AENOR CERTIFICA LA QUALITAT DE LA GESTIÓ AMBIENTAL D’EMT

0
137

València, dilluns 6 de desembre de 2021

Els auditors destaquen com a punt fort la compra de nous autobusos híbrids que han reduït l’edat mitjana de la flota de 13 a 7,3 anys

L’Agència Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR) ha tornat a constatar la qualitat del sistema de gestió ambiental de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València segons la norma ISO 14001:2015.

L’agència ha certificat que l’empresa municipal compleix amb els requisits de les normes de referència i amb la resta dels criteris de l’auditoria sense detectar-se cap no conformitat. D’esta manera, AENOR garanteix que EMT compleix amb els requisits legals, reglamentaris i contractuals en els seus sistemes de gestió ambiental.

En el seu informe, els auditors destaquen l’adquisició de nous vehicles híbrids empresa en els últims anys i que ha permès reduir l’edat mitjana de la flota de 13 anys en 2015 a 7,3 anys enguany, així com aconseguir que més de la meitat de la flota sigui altament sostenible.

“Hem tornat a renovar amb nota el certificat de gestió ambiental gràcies a la bona gestió realitzada des de l’empresa municipal, que treballa cada dia per a oferir un servici públic de màxima qualitat. A través de la renovació de la nostra flota i la reducció d’emissions contaminants, continuem apostant per un transport públic sostenible per a contribuir a l’objectiu de descarbonització de la ciutat”, ha explicat el president d’EMT, el regidor Giuseppe Grezzi.

AENOR també destaca el projecte de renovació de totes les marquesines de la ciutat per a fer-les més sostenibles i accessibles, així com la renovació del geoportal, que permet que les persones que planifiquen la seva ruta puguen veure la quantitat de CO₂que es deixa d’emetre a l’atmosfera en moure’s de manera sostenible amb autobús per la ciutat. Esta informació permet conscienciar a la ciutadania de la importància d’utilitzar el transport públic i comprovar de primera mà els beneficis directes per al medi ambient que té utilitzar els autobusos municipals.

Per altra part, els auditors externs valoren positivament la reorganització realitzada en l’empresa amb la creació d’una nova àrea de mobilitat per a reforçar el lideratge d’EMT en la mobilitat sostenible a la ciutat de València.

 

 

DEIXAR RESPOSTA