L’EMT DUPLICA EL PASSATGE EN EL PRIMER DISSABTE D’ESTRENA DE LA NOVA XARXA NOCTURNA

0
202

València, dilluns 20 de juny de 2022

20.000 persones usuàries trien els autobusos municipals per a moure’s a la nit en el primer cap de setmana de la nova xarxa 24 hores

L’Empresa Municipal de Transport (EMT) de València ha duplicat el passatge en el primer dissabte d’estrena de la seua nova xarxa nocturna, amb 23 línies diürnes que prolonguen el seu servici durant tota nit. Així, dissabte passat 18 de juny, 9.000 persones van utilitzar els autobusos municipals de 22.00 a 4.00 hores, un 53% més que el dissabte anterior (11 de juny), quan es van registrar 5.900 validacions.

L’increment en el nombre de viatgers i viatgers s’ha registrat durant tot el cap de setmana, quan 20.000 persones s’han desplaçat a la nit pels barris i pobles de València i la seua àrea metropolitana, enfront de les 13.800 del cap de setmana anterior. Per línies, destaquen les 1.850 persones que han utilitzat de divendres a diumenge el nou servici nocturn de la línia 99, les 1.900 persones que es desplaçaren amb la línia 19 o les 1.200 persones en la línia 9, que dona servici als pobles de València de La Torre i Forn d’Alcedo, així com Sedaví.

Una de les principals millores d’esta nova xarxa nocturna és l’ampliació de l’oferta a barris i pobles que fins ara no disposaven de servici nocturn de transport públic. Per exemple, destaquen les dades de les línies que per primera vegada han prestat servici nocturn a pobles de València com Pinedo, El Saler, El Palmar i El Perellonet, o El Perelló. Un total de 570 persones es van desplaçar el primer cap de setmana amb la nova ruta nocturna de la línia 25, mentre que altres 360 ho van fer en la línia 24.

La nova xarxa 24 hores també ha augmentat el passatge en una altra de les línies que ja oferia servici nocturn, la C3, que este cap de setmana ha augmentat en un 20% les seues validacions en comparació amb la setmana anterior.

“El balanç del primer cap de setmana de la nova xarxa nocturna de l’EMT és molt bo. Este ràpid augment de la mobilitat nocturna resulta molt interessant, tenint en compte que canviar els hàbits de les persones és un procés més a llarg termini. Sens dubte, això marca l’inici d’una tendència positiva que s’anirà consolidant amb el temps”, ha assenyalat el president de l’EMT i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi.

Milers de persones celebren la nova xarxa nocturna

Les millores de la nova xarxa nocturna també inclouen reforços en les línies a partir de les 19.00 hores per a continuar millorant les freqüències a última hora de la vesprada. Amb estos increments, este cap de setmana s’ha registrat un augment del passatge del 25% en esta franja horària.

Unes 5.000 persones van assistir dissabte passat als concerts gratuïts organitzats per l’EMT en la plaça de l’Ajuntament per a celebrar les millores implementades en el transport públic urbà amb la posada en marxa de les noves rutes nocturnes. “Veure a milers de persones celebrant la revolució de la mobilitat nocturna a la nostra ciutat és molt emocionant. Que la ciutadania celebre el transport públic ens dona un nou impuls per a continuar treballant per un servici públic de màxima qualitat i per una ciutat cada vegada més sostenible”, ha destacat Grezzi.

DEIXAR RESPOSTA