EMT INICIA DEMÀ LA NOVA XARXA NOCTURNA AMB 23 LÍNIES QUE AMPLIEN L’OFERTA A POBLES I ÀREA METROPOLITANA

0
875

València, dimarts 14 de juny de 2022

La ciutadania podrà provar de forma gratuïta les noves rutes nocturnes este dissabte amb concerts gratuïts en la plaça de l’Ajuntament

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València inicia demà, 15 de juny, la nova xarxa nocturna amb 23 línies diürnes (4, 7, 8, 9, 10, 14, 16, 19, 24, 25, 26, 27, 28, 60, 62, 67, 70, 72, 73, 81, 93, 99 i C3) que prolongaran el seu servici durant tota la nit. Amb esta ampliació de l’oferta, l’empresa municipal millora les freqüències en la franja nocturna i incrementa la cobertura en barris i pobles de València i l’àrea metropolitana, oferint servici de transport públic nocturn a zones que abans no disposaven.

“Amb la nova xarxa arribem a nous barris i pobles de València per a donar resposta a una reivindicació veïnal”, ha destacat el president de l’EMT, Giuseppe Grezzi. També ha explicat que esta millora en la xarxa facilitarà una opció de transport nocturn més accessible i fàcil de comprendre, ja que la ciutadania es podrà moure durant la nit amb la mateixa xarxa que utilitza de dia. Respecte a les noves connexions en la ciutat, l’EMT ampliarà el seu servici a Benimaclet, Campanar, Quatre Carreres o Algirós, i als pobles de València: Forn d’Alcedo, La Torre, Castellar-Oliveral, Poble Nou, Borbotó, Carpesa, Benifaraig, Benimàmet, Beniferri, Les Cases de Bàrcena, Pinedo, El Saler, El Palmar i El Perellonet.

L’empresa municipal també oferirà noves connexions nocturnes en l’àrea metropolitana, en concret a Alboraia, El Perelló, Sedaví, Moncada, Alfara del Patriarca, Tavernes Blanques, Bonrepòs i Mirambell, Almàssera i Vinalesa. “Estes millores són possibles gràcies a la bona gestió dels recursos públics, amb la compra de 348 autobusos des de 2015 i la contractació de més de 400 conductors i conductores en eixe temps”, ha afegit Grezzi.

Accés gratuït i celebració, dissabte 18

La ciutadania podrà provar de forma gratuïta les noves rutes nocturnes este dissabte 18 de juny a partir de les 22:00 hores i durant tota la nit. Per a celebrar l’estrena de la nova xarxa, l’EMT també ha organitzat per a este dissabte en la plaça de l’Ajuntament concerts gratuïts, amb actuacions de Ginebras, Pupil·les, Novembre Elèctric i DJ Paco Plaza a partir de les 19:30 hores.

Nova línia 23 Pinedo, Castellar-L’Oliveral i el Forn d’Alcedo

Demà 15 de juny també entrarà en funcionament la nova línia 23 per a crear una nova connexió per als veïns i veïnes del Forn d’Alcedo, Castellar-L’Oliveral i Pinedo. Des de Pinedo, els autobusos entraran pel Camí del Tremolar, i passaran per l’avinguda de Ruiz i Comes, carrer Principal, carrer de la Glòria i Camí de les Vaques. Des del Forn d’Alcedo, realitzarà el mateix recorregut de tornada.

De manera complementària, s’optimitzarà el final de la línia 14 per a augmentar la regularitat i freqüència en hora punta entre Castellar-L’Oliveral i el centre de València. Així, la línia finalitzarà el seu recorregut a Castellar-L’Oliveral, des d’on es facilitarà la connexió amb la nova línia 23 per tal que les persones usuàries que ho desitgen puguen desplaçar-se fàcilment fins a Pinedo o el Forn d’Alcedo.

L’EMT té en marxa un ampli dispositiu informatiu en diferents punts de la ciutat, entre ells la plaça de l’Ajuntament, per a explicar a la ciutadania totes estes millores en la xarxa nocturna i les línies que connecten València amb els pobles.

DEIXAR RESPOSTA