EMT INICIA EL DESENVOLUPAMENT D’UNA PLATAFORMA MAAS MULTICIUTAT PER A OFERIR UNA MOBILITAT URBANA MÉS EFICIENT I INTEL·LIGENT

0
110

València forma part del projecte “Ciutats Connectades” juntament amb Gijón, Vitòria, Fuenlabrada, Logronyo i Valladolid

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València va a iniciar el procés per a desenvolupar la plataforma i l’APP del projecte “Ciutats Connectades”, que permetrà a la ciutadania planificar, reservar, pagar i viatjar en diferents mitjans de transport sostenibles, com a autobús, bicicleta de lloguer o taxi, usant una mateixa aplicació en totes les ciutats que s’integren en la plataforma.

Este projecte, impulsat juntament amb Valladolid, Gijón, Vitòria, Fuenlabrada i Logronyo amb els fons de la Unió Europea-Next GenerationEU, permetrà crear la primera plataforma MaaS (Mobilitat com a Servici) de referència en l’àmbit estatal. D’esta manera, una única aplicació oferirà una solució de mobilitat inclusiva per a facilitar la intermodalitat en les grans ciutats sense necessitat de dependre del vehicle privat.

El Consell d’Administració de l’EMT té previst aprovar en la seua pròxima sessió, prevista per al divendres 16 de setembre, el procediment necessari per a traure a licitació este projecte per valor d’11,6 milions euros, la qual cosa suposa quasi el 50% del pressupost global del projecte.

L’EMT iniciarà així la fase de desenvolupament de la plataforma després que Valladolid haja realitzat el disseny conceptual i tècnic del projecte. Ara, l’equip tècnic de València s’encarregarà de crear una plataforma digital en codi obert perquè qualsevol ciutat puga usar-ho, encara que no estiga des de l’inici en el projecte. El projecte inclou el desenvolupament de l’APP, el sistema de pagament integrat, el planificador de rutes o mòduls comuns d’explotació i analítica de dades, entre altres.

Per a complir amb el calendari fixat per Europa, el Consell d’Administració també té previst aprovar la urgència d’este expedient a fi d’agilitzar el procés i reduir el possible els temps de licitació i adjudicació.

“Estem molt contents de ser part d’este projecte innovador i pioner a Espanya que ens permet treballar amb altres ciutats per a buscar solucions conjuntes als nous reptes de la mobilitat urbana. El resultat serà que, a través d’una única App, qualsevol persona podrà agafar un autobús, taxi o altres serveis de mobilitat i desplaçar-se fàcilment en diferents ciutats”, ha assenyalat el president de l’EMT, Giuseppe Grezzi.

Increment de passatge

En la pròxima sessió, els consellers i conselleres també abordaran els últims informes mensuals d’activitat de l’empresa municipal. Segons estes dades, s’ha produït un increment de més del 40% en el nombre de viatges acumulats fins al mes de juliol, superant els 43 milions. També destaca l’augment acumulat de més del 200% en l’ús del bitllet senzill, que ha passat dels 1,2 milions durant els set primers mesos del 2021 als 4,1 milions del mateix període d’enguany.

DEIXAR RESPOSTA