EMT AMPLIA EL SEU PROTOCOL CONTRA L’ASSETJAMENT PER A FACILITAR LES DENÚNCIES D’AGRESSIONS LGTBIFÒBIQUES

0
133

València, dimarts 17 de maig de 2022

Les víctimes que patisquen una agressió per la seua orientació sexual, identitat o expressió de gènere poden denunciar estos fets a través de WhatsApp o Telegram

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha ampliat el seu actual protocol contra l’assetjament i agressions sexuals a dones per a incloure també les agressions contra persones LGTBIQ+. D’esta manera, les víctimes d’una agressió per la seua orientació sexual, identitat o expressió de gènere poden denunciar estos fets a través de WhastApp o Telegram al telèfon 628.051.047.

Coincidint amb el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia que se celebra hui, el president de l’EMT i regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha reiterat el “seu profund rebuig i condemna a qualsevol agressió LGTBIfòbica o delicte d’odi que es produïsca en la nostra societat”. “En el nostre transport públic no té cabuda cap mena de violència i odi, per la qual cosa volem facilitar la denúncia a les víctimes que puguen patir una agressió pel seu gènere o orientació sexual en els nostres autobusos”, ha afegit Grezzi.

La regidora d’Igualtat i Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, també ha destacat que “des de l’Ajuntament de València impulsem polítiques d’igualtat i prevenció de les agressions com les LGTBIfòbiques a tots els nostres servicis perquè treballem per una ciutat segura on tota la ciutadania té els recursos per a denunciar qualsevol situació d’estes característiques”.

Fins ara, l’EMT ha gestionat este tipus d’agressions a través del protocol genèric per a agressions en l’autobús. Ara, l’empresa municipal vol sumar esforços per a previndre i combatre este tipus de delictes d’odi amb esta eina específica que facilita la denúncia. L’objectiu és continuar millorant la seguretat de les persones usuàries i garantir que en els autobusos totes les persones siguen tractades amb igualtat, respecte i dignitat.

Tant les víctimes com les persones que presencien una possible agressió poden activar ràpidament el protocol a través del telèfon específic, que està visible a l’interior de tots els autobusos, el 628.051.047, o avisant directament al personal de conducció. “A partir d’eixe moment, el nostre personal activa el protocol, que inclou acompanyament a la víctima i comunicació amb la policia perquè es persone en el lloc dels fets i evitar que l’agressió quede impune”, ha afegit Grezzi.

DEIXAR RESPOSTA