EMT LLANÇA UNA CAMPANYA AMB ‘CONTRA EL CÀNCER VALÈNCIA’ PER A REIVINDICAR LES PARADES D’AUTOBÚS COM A ESPAIS LLIURES DE FUM

0
131

València, dilluns 6 de febrer de 2023

La campanya de sensibilització destaca la importància de respirar un aire lliure de fums per a millorar la salut i previndre malalties

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha llançat hui una campanya, amb la col·laboració de l’Associació Espanyola Contra el Càncer València, de sensibilització sobre l’ús de les marquesines com a espais lliures de fum. El president de l’entitat, el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat la importància d’esta col·laboració, “que permet sumar esforços per a conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de respectar els espais lliures de fums i fomentar la mobilitat sostenible per a reduir la contaminació ambiental i millorar la nostra salut”.

“Les parades d’autobús són espais lliures de fum des de 2019, quan incorporem la prohibició de fumar en el nostre reglament”, ha recordat el regidor, qui ha subratllat la “importància de continuar sensibilitzant la ciutadania i posar en valor el paper que juga el transport públic en l’objectiu d’alliberar de fums els nostres carrers i millorar la qualitat de l’aire que respirem, per a tindre una ciutat cada vegada més saludable i sostenible”, segons ha assenyalat el regidor.

Amb el lema “A València respirem un aire lliure de fums”, l’entitat col·locarà adhesius amb la campanya en les seues parades per a recordar que no es pot fumar en estos espais, i reivindicar la importància de respirar un aire net per a previndre malalties relacionades amb la contaminació atmosfèrica. Els autobusos també recorreran els carrers de la ciutat difonent esta campanya de conscienciació i prevenció.

El president de l’entitat Contra el Càncer València, Tomás Trenor, ha recalcat la importància de realitzar este tipus de campanyes de sensibilització per a recordar els espais que estan protegits legalment. “A València, les marquesines són considerades com a espais sense fum, igual que algunes platges i els voltants de centres educatius i centres sanitaris i, no obstant això, es continua fumant. Necessitem protegir la població, especialment els menors i joves, de l’exposició a les més de 70 substàncies tòxiques que allibera el tabac i als aerosols dels cigarrets electrònics”, ha afirmat.

D’altra banda, Grezzi ha destacat la contribució del transport públic en la reducció de les emissions contaminants. “Amb la compra de nous autobusos híbrids i elèctrics, l’EMT ha reduït en un 22% les emissions contaminants des de 2015. A València respirem cada dia un aire més net gràcies a les mesures impulsades en els últims anys. Per això encapçalem el rànquing de ciutats espanyoles que més hem reduït la contaminació per NO2 i partícules PM10”, ha afegit.

DEIXAR RESPOSTA