L’AJUNTAMENT AUGMENTA LA SEUA APORTACIÓ A L’EMT UN 4,5% EN 2019

0
230

VALÈNCIA, DIMECRES 24 D’OCTUBRE DE 2018

El pressupost municipal destinat al transport col·lectiu serà de 65,5 milions, prop d’un 20% més que amb l’anterior govern municipal

L’Ajuntament de València augmenta per a 2019 en quasi tres milions d’euros la seua aportació a l’EMT (un 4,5% més que l’any 2018). Concretament, per a 2019, l’aportació de l’Ajuntament als pressupostos de l’EMT serà de 65,5 milions d’euros front als 62,65 milions de 2017. El proper any també s’incorporaran 50 nous autobusos, tots ells de tecnologia híbrida, i per tercer any consecutiu es mantindran els preus dels abonaments i el bitllet senzill.

Els anys 2012, 2013, 2014 i 2015, amb «xicotetes» variacions, l’aportació de l’Ajuntament va ser de 55 milions d’euros. Eixa situació va canviar l’any 2016, el primer on el govern de la Nau va participar en els pressupostos amb una aportació de 59 milions, en 2016 fou de 60 milions i l’any passat de 62,65 milions d’euros. Amb els 65,5 milions pressupostats per enguany, l’Ajuntament que dirigeix Joan Ribó aportarà 10,5 milions d’euros més que l’anterior govern municipal. Un 19% més.

El regidor de Mobilitat Sostenible, i president de l’entitat pública, Giuseppe Grezzi, ha destacat l’aposta del Consistori pel transport públic. «Nosaltres vàrem arribar al govern dient que anàvem a recuperar l’EMT per a la ciutadania i estes xifres ho demostren: hem passat d’anys d’incertesa amb una proposta d’ERO a tindre una empresa amb un pressupost de nou important i que esperem que millore si, per fi, podem rebre eixa aportació econòmica per part de l’estat que València es mereix», ha afirmat.

En este sentit, el regidor ha recordat que «l’Ajuntament ha fet els seus deures amb el transport públic i ara hauran de ser altres administracions les que demostren el seu compromís perquè aconseguisca un millor servici per a tots els valencians i valencianes», ha conclòs.

La partida més important d’estos pressupostos que es presentaran divendres en el Consell d’Administració és la destinada a personal, que arriba fins als 84,36 milions, producte de les millores de l’últim Conveni Col·lectiu i de les contractacions que s’han fet els últims anys.

En l’apartat dels ingressos, l’EMT preveu que la tendència dels darrers anys continuarà, com ha succeït en els últims anys fruït de l’èxit de nous abonaments i de l’augment de les vendes de bitllet ordinari i el bono bus per la pujada del nombre d’usuaris i usuàries que gasten estos títols.

A més, cal destacar que, per segon any consecutiu, EMT manté les seues tarifes per a l’any vinent. És a dir, no hi haurà pujada de preus en cap dels títols ni en el bitllet senzill.

MÉS AUTOBUSOS

D’altra banda, «en l’apartat d’inversions s’ha consignat un total de 27,32 milions d’euros, com a mostra de l’aposta de renovació de l’EMT. La major part d’esta inversió, més de 15 milions, està destinada a la renovació d’una flota molt antiga com a conseqüència dels cinc anys en què el PP no va comprar autobusos i que es nota ara en la l’edat mitjana dels vehicles. L’EMT l’any 2019 continuarà apostant per la compra d’autobusos de tecnologia híbrida i incorporarà 50 nous autobusos de tamany estàndards», ha explicat Grezzi.

Altres inversions importants són programes informàtics per a millorar la gestió, la compra de màquines autoliquidadores per a conductors i conductores, i diferents obres com ara la de la cotxera de Safranar o la nova ubicació de l’àrea d’operacions, entre d’altres.

TEMES DEL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ

El Consell d’Administració d’este divendres també té previst adjudicar alguns contractes com ara les caixes de velocitats, l’execució de les obres per a tapar els fosos de tallers en Sant Isidre o el refinançament mitjançant cancel·lació d’un crèdit a llarg termini. També està previst donar el vist i plau a tres nous concursos.

DEIXAR RESPOSTA