ESTUDIANTS DE 121 COL·LEGIS I INSTITUTS ES FORMEN EN MOBILITAT SOSTENIBLE

0
203

VALÈNCIA, DIMARTS 26 DE JUNY DE 2018

Els programes ‘EMT a l’Escola’ i ‘Mou-te amb EMT’ han conscienciat sobre l’ús del transport públic.

L’EMT ha tancat el seu propi curs escolar amb la participació de 12.965 estudiants en alguns dels programes formatius en mobilitat sostenible per als més jóvens. Al llarg del curs 2017/2018 un total de 10.026 alumnes han participat en alguna de les 607 activitats del programa ‘EMT a l’Escola’, dirigit a menors de 12 anys (estudiants de primària); d’altra banda, 2.899 jóvens a partir de 12 anys (estudiants de secundària, batxillerat i formació professional) han estat en les 148 accions del programa ‘Mou-Te amb EMT’.

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, s’ha felicitat per estes xifres, que demostren l’interès entre els xiquets i xiquetes i la joventut per tot allò que té relació amb la mobilitat sostenible. «Amb estos cursos estem creant als usuaris i usuàries del transport públic del futur. Volem crear persones amb capacitat crítica i que puguen triar entre caminar, anar en bici, patinet, gaudir del transport públic o tindre un cotxe, però ho faran amb ple coneixement del que suposa la seua decisió per al medi ambient», ha assenyalat el regidor.

«Amb estes activitats durant el darrer curs hem pogut arribar a 121 centres educatius, 91 de primària i 30 de secundària», ha afegit Grezzi, qui ha recordat la importància de la creació de títols especials per a estos col·lectius, com ara el Bo Infantil i l’EMT Jove.

En els cursos, monitors i monitores s’han dedicat a explicar els beneficis de la mobilitat sostenible en un taller al mateix col·legi o institut i, en alguns casos, amb una excursió. ‘EMT a l’Escola’, que ja va per la quarta edició, té com a objectiu donar a conéixer el servici de transport públic municipal i fer conscient a l’alumnat dels avantatges de l’ús de l’autobús i altres mitjans de transport sostenibles. A banda de les eixides amb les línies L5 (línia històrica i l’art) i L25 (línia natural), els xiquets i xiquetes poden gaudir de rutes pels mercats o els jardins.

En el cas de les activitats formatives per a majors de 12 anys, estes es complementen amb l’ús de les noves tecnologies com ara la nova aplicació de l’EMT. ‘Mou-te’, que ha iniciat els seus tallers este curs, disposa de quatre grans activitats: els tallers de Sant Isidre i el Centre de Regulació del Trànsit (CRT), la València històrica artística, la València natural i la València modernista.

Per a desenvolupar estos programes EMT compta amb la col·laboració d’entitats com ara l’IVAM, el MuVIM, MercaValència, els mercats municipals, el Racó de l’Olla i l’Escola de Disseny.

A partir d’esta setmana han començat les inscripcions per al pròxim curs. Qualsevol centre educatiu interessat pot contactar amb les persones responsables de les activitats a través del mail emtalescola@emtvalencia.es o telefonant al 657.375.814.

DEIXAR RESPOSTA