MOBILITAT SOSTENIBLE REFORÇA LA PRIORITAT SEMAFÒRICA DE L’EMT EN LA CONFLUÈNCIA DELS CARRERS PÍO BAROJA I MANUEL DE FALLA

0
145

VALÈNCIA, DIJOUS 12 DE NOVEMBRE DE 2020

La modificació millora la prioritat de pas dels autobusos urbans i millora la seguretat del trànsit

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha habilitat una illeta amb semàfor en la confluència dels carrers de Pío Baroja i Manuel de Falla que separa en dos parts el pas de vianants existent, la qual cosa permetrà millorar la prioritat de pas que tenen els vehicles de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) en este encreuament en direcció cap al pont del Nou d’Octubre. Es tracta d’una actuació realitzada a petició de l’EMT.

Tal com s’ha informat des del Servici de Mobilitat, s’havia observat que amb el disseny anterior de l’encreuament, a pesar de que la resta de la circulació tinguera senyalitzat el roig semafòric, era habitual que els vehicles particulars iniciaren l’arrancada en detectar el moviment de l’autobús de l’EMT. Cal tindre en compte que els autobusos urbans tenen en este punt la preferència de pas. Això produïa dificultats en l’EMT per a incorporar-se al seu carril en el Pont Nou d’Octubre en veure’s bloquejats els autobusos per la resta de vehicles, a part de les situacions d’inseguretat que això implicava.

Des de hui, la illeta permet que la via de servici de Pío Baroja per la qual circula l’EMT siga independent. A més, s’ha instal·lat un altre semàfor, el bàcul del qual per a vianants passa a roig cinc segons abans que el del segon tram del pas per als vianants. L’actuació ha comptat amb un pressupost de 6.231 euros, a càrrec de l’EMT.

DEIXAR RESPOSTA